Persoonallinen 1-vuotiskuvaus syntyy yhteistyössä

Persoonallinen 1-vuotiskuvaus syntyy yhteistyössä

Suosituin lapsen ensimmäinen valokuvaus on yhden vuoden iässä, 1-vuotiskuvaus. Perinteisiä studiokuvia on totuttu näkemään paljon aikaisemmin, mutta nykyisin panostus on siirtynyt entistä enemmän eri lokaatioissa otettuihin persoonallisiin muotokuviin. Mitä tämä sitten vaatii perheeltä ja valokuvaajalta?

KÄY LÄPI ENNEN KUVAUKSIA

Mieti yhdessä kuvaajan kanssa, millaisia kuvia olette ottamassa. Konseptia rakentaessa pyri siihen, että yhdellä kuvauskerralla on mahdollista ottaa vain 3-4 eri teeman mukaisia kuvia lapsista. Lapset herpaantuvat herkästi, jolloin kuvauksissa mennään täysin heidän ehdoilla. Teemat auttavat rakentamaan kuvauksista sujuvampia ja helpottavat vanhempia ja kuvaajia varautumaan eri rekvisiittoihin. Referenssi-kuvia kannattaa kerätä esimerkiksi yhteiselle Pinterest-sivulle tai jakaa esimerkiksi WhatsAppin kautta. kuvauksien lokaatio kannattaa olla jo valmiiksi tuttu, jolloin lapselle ei tule niin vieras olo kuvaustilanteesta.

KUVAUKSISSA HUOMIOITAVAA

Muista, että 1-vuotias lapsi keskittyy kerralla vain noin 20 sekunnin ajan. Jolloin vanhemmilla on suuri rooli pitää lapsen mielenkiintoa yllä ja samalla avustaa valokuvaajaa hänen työssään. 1-vuotias myös liikkuu vilkkaasti ja sen vuoksi, on varauduttava siihen, että vanhempi huolehtii että lapsi viihtyy kuvauksissa ja tekee siitä leikinomaista. Esimerkiksi tehdään siitä leikinomaista, kuten toistuvasti siirtämällä lapsi takaisin kuvaustilanteeseen. Kuvatessa on muistettava pitää sopivia taukoja aina pienen kuvaustilanteen jälkeen. Näin lapsi ei stressaa uutta tilannetta samalla tavalla.

 

 

 

No Comments

Post A Comment